Menu
Your Cart

Z-Konzept Premum ZMA - 90 caps

Z-Konzept Premum ZMA - 90 caps
Z-Konzept Premum ZMA - 90 caps
Z-Konzept Premum ZMA - 90 caps
Z-Konzept Premum ZMA - 90 caps
Z-Konzept Premum ZMA - 90 caps

Какво представлява Z-Konzept Premum ZMA ?

Z-Konzept Premum ZMA означава цинков монометионин аспартат. Това е специална форма на цинк, която за разлика от стандартните цинкови съединения съдържа допълнителни аминокиселини.

За да постигнете ефекта на ZMA, е изключително важно да имате този цинков комплекс. В допълнение, нашият ZMA съдържа магнезий и витамин В6. Всяка смес от цинкови и магнезиеви соли не е ZMA и тогава, разбира се, не работи съответно. Освен това ZMA не вреди на усвояването на медта, друг важен микроелемент.

Оптималната абсорбция (бионаличност) на цинка е свързана с хелатиращата връзка с аминокиселината метионин. Магнезият като магнезиев цитрат и магнезиев оксид осигурява отлична смес за остро и по-дълготрайно снабдяване с магнезий. Магнезият и цинкът активират над 300 ензима (биокатализатори) и заедно с витамин В6 са незаменими за множество телесни функции.

Ако тренирате усилено, имате нужда от ZMA

Истинските ZMA продукти могат да донесат редица ползи за спортисти, ориентирани към постиженията: положителното влияние върху нервната система и мускулите, както и метаболизма на гликогена и протеините подпомагат организма при регенерация след тежки тренировки.

Особено добре работещият цинк в ZMA също така поддържа нормалните нива на тестостерон в кръвта, както и нормалния метаболизъм на мастните киселини. От това могат да се възползват особено силно трениращите силови атлети или изключително издръжливите спортисти. Половият хормон тестостерон е един от най-важните хормони за изграждане на мускули. Оптимизираните нива на тестостерон също са свързани с подобрена регенерация, загуба на мазнини и повишено сексуално желание, шофиране, издръжливост и сила.

Следователно спортистите, които имат дефицит на веществата, съдържащи се в ZMA, могат да очакват забележимо подобрение във физическите си резултати. Опитът с продуктите съдържащи ZMA също показва това редовно.

Изследванията показват, че спортистите и хората, които тренират редовно, често могат да имат по-ниски нива на цинк и магнезий. Това прави допълването със ZMA, както е описано по-горе, особено ефективно. Загубата на тези минерали се дължи на потта и урината, както и на повишената нужда от регенерация и синтез на протеини. Намален прием на тези минерали може да възникне и при консумация на рафинирана захар и продукти от бяло брашно или алкохол.

Идеалната формула за възстановяване

Някои други цинкови продукти всъщност добавят други минерали към формулата. Два често срещани минерала са медта и калция. Това обаче не е от полза, тъй като калцият, подобно на медта, може да повлияе на приема на цинк. Колкото и важни да са тези минерали, трябва да ги приемате по различно време на деня, а не заедно със ZMA.

За допълнително подобряване на регенерацията се добавя L-тихрозин. Важна аминокиселина за невротрансмитерите в тялото. Z-Konzept ZMA e формулирано по абсолютно същия начин, за да оптимизира усвояването и използването на цинк, магнезий и витамин В6 в организма. Поради това е добавена отделна транспортна матрица. Изследванията показват, че това може да подобри усвояването на някои хранителни вещества от организма.

Проучвания

Изследване на футболисти показва, че свободният тестостерон - биологично ефективният тестостерон - се е увеличил с 33,5 процента след осем седмици поглъщане! За разлика от това, нивата на тестостерон в контролната група (хората в тази група не са получавали ZMA) са намалели с 10 процента. ZMA също стабилизира нивата на IGF-1 (Insulinlike Growth Factor), които се увеличава с 3,5% в групата ZMA, докато нивата на IGF-1 спадa с 21,5% в контролната група. Това трябва да е достатъчно, за да привлече вниманието на повечето състезатели.

Като правило кръвните нива на споменатите хормони намаляват след няколко седмици усилени тренировки. ZMA обаче успява да противодейства на тази тенденция. Тези, които приемат плацебо, имат намаление на нивата на тестостерон и намаляване на нивата на IGF-1. В допълнение към подобренията в техните нива на анаболен хормон, спортистите, допълнени със ZMA, постигат значително по-голямо увеличение на силата и постигат по-добро качество на съня. По-доброто качество на съня също е известно, че насърчава регенерацията на мускулите след тежки тренировки.

Предимства на ZMA

  • повишава тестостерона по естествен път
  • насърчава изграждането на мускулна маса
  • намалява образуването на гинекомастия
  • увеличава силата и издръжливостта
  • предотвратява мускулни спазми
  • намалява съхранението на вода

Време за приемане на ZMA

ZMA обикновено се приема преди лягане, за да насърчи по-добър сън и регенерация на мускулите. Това е ефективен начин за спортистите да получават достатъчно цинк и магнезий, за да популяризират резултатите от своите тренировки. Много изследвания показват, че на много спортисти им липсват както цинк, така и магнезий. Това може да се дължи на различни фактори, които увеличават загубата на тези важни минерали и също така намаляват приема им от храната.

Функционалност на цинк и витамин В6

Цинкът е основен микроелемент, който тялото ни използва за различни ензими и процеси в тялото. Играе особено важна роля в метаболизма на макроелементите (въглехидрати, мазнини и протеини), синтеза на протеини, растежа и заздравяването на рани.

Трябва да се подчертае ролята на цинка в нивата на тестостерон. По този начин е доказано, че цинкът допринася за нормалните нива на тестостерон в кръвта, което за съжаление не е правило при интензивните спортисти. Цинкът се поддържа от витамин В6, който също има регулираща функционалност по отношение на хормоналната активност. В този контекст не е изненадващо, че цинкът насърчава нормалното плодородие и възпроизводство.

Цинкът също е важен за имунната система и заедно с витамин В6 допринася за нормалната имунна функция и защитата на клетките срещу оксидативен стрес. Поради това цинкът често се приема в случай на увредена имунна система. Цинкът е известен и с това, че има положителен ефект върху поддържането на нормалната кожа и зрение, както и нормалните кости, коса и нокти.

За съжаление, цинкът не се съхранява много добре в тялото, така че трябва да го консумираме ежедневно, чрез ежедневната си диета или хранителна добавка.

Функционалност на магнезий и витамин В6

Жизнено важният минерал магнезий, заедно с витамин В6, допринася за нормалния енергиен метаболизъм, а оттам и за намаляване на умората. Освен това е полезно за нормалната мускулна функция, поради което магнезият е една от най-популярните добавки след интензивна тренировка. Положителната подкрепа за баланса на електролитите или минералите и регулирането на водния баланс също трябва да бъде подчертана.

Заедно с цинка, магнезият допринася за нормалния синтез на протеини, основно условие за изграждане на мускулите. Магнезият и витамин В6 са важни за нервната система и нейната нормална функция. Подобно на цинка, магнезият има положителен ефект върху нормалните кости и допълнително нормалните зъби и подобно на витамин В6 може да нормализира умствените функции. Поради това магнезият е наричан още популярно „сол на вътрешния мир“.

Няма коментари за този продукт.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
Лош добър
Captcha
63.50лв
  • Stock: In Stock
  • Model: 44919
Нашия сайт използва "Бисквитки" за да работи оптимално за Вас!