Menu
Your Cart

Само сега първите 100 клиента регистрирали се ще вземат 15% отстъпка, още на първата си поръчка!!! 👌

EXTRIFIT Bcaa 2:1:1 Pure - 240 caps

EXTRIFIT Bcaa 2:1:1 Pure - 240 caps
EXTRIFIT Bcaa 2:1:1 Pure - 240 caps
ТОП МАРКА
EXTRIFIT Bcaa 2:1:1 Pure - 240 caps
EXTRIFIT Bcaa 2:1:1 Pure - 240 caps
EXTRIFIT Bcaa 2:1:1 Pure - 240 caps

Информация за продукта:

BCAA Free Form 2:1:1 съдържа аминокиселини с разклонена верига L-левцин, L-изолевцин и L-валин в свободната им форма. Употребата на BCAA допринася за увеличаване на мускулната маса и за поддържането и по време на интензивни тренировки или по време на диета.

Какво е Bcaa

В тялото има 20 аминокиселини, които изграждат хиляди различни протеинови вериги. Девет от тях принадлежат към есенциалните аминокиселини, което означава, че тялото не може да ги произведе само и трябва да ги приема чрез храната или чрез различни хранителни добавки. Три от тези девет аминокиселини наричаме Bcaa

Накратко съкращението Bcaa произлиза от английското наименование Branched Chain Amino Acids, тоест аминокиселини с разклонена верига. Понятието Bcaa се отнася по-конкретно до три есенциални аминокиселини – левцин, изолевцин и валин. Те се различават от останалите аминокиселини с това, че вместо в черния дроб се метаболизират директно в мускулите. 

левцинът - увеличава протеиновия синтез, помага в изграждането и регенерирането на мускулите. Освен това подпомага регулирането на инсулина и е една от двете аминокиселини, които не могат да се променят в захар.

изолевцинът - регулира консумацията на глюкоза от организма, с което спомага енергията да се складира в мускулите, а не в мастните клетки.

валинът - подобрява мозъчната функция, намалява умората и служи като средство за превенция от разграждане на протеините. 

Bcaa отговарят за много задачи в организма, по-точно за протеиновия синтез, за производството на енергия, за образуването на други аминокиселини като аланин и глутамин или за регулацията на лептина. 

Положителни ефекти от Bcaa

 •  Увеличават синтеза на протеини и мускулния растеж
 •  Намаляват болката в мускулите
 •  Намаляват умората след тренировки
 •  Образуват аланин и глутамин
 •  Регулират нивата на лептин и подпомагат загубата на мазнини
 •  Предпазват от загуба на мускули
 •  Облекчават симптомите на чернодробни заболявания    

Страничните ефекти от Bcaa

Въпреки, че са напълно безвредни, приемът им от някои категории хора не е препоръчителен. Винаги се консултирайте с вашия лекар ако влизате в някоя от следните групи:

Бременност и кърмене - ако сте бременна или кърмите не се препоръчва да приемате аминокиселини с разклонена верига, защото няма достатъчно надеждни доказателства, които да гарантират безопасността.

Преди хирургична интервенция - Bcaa повлияват нивата на кръвната захар, затова не ги приемайте скоро преди операция.

Ако не попадате в някоя от горните групи значи Bcaa са напълно безвредни за Вас. Разбира се не препоръчваме изпиването на цяла опаковка - разбирайте, че е нужно да се приемат в препоръчаните дози.

Начин на употреба:

 • 1 доза = 4 капсули дневно
 • Приемайте по 8 капсули дневно, 4 преди и 4 след тренировка

Съдържание:

В една кутия се съдържат 240 капсули

Няма коментари за този продукт.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
Лош добър
Captcha
46.00лв
 • Stock: In Stock
 • Model: EX44
Нашия сайт използва "Бисквитки" за да работи оптимално за Вас!