
Пропуснете мазнините и захарта – всичко това с магията на домашен шоколадов сладолед. Тайната се крие в кремообразната сладост на зрели банани, замразени и след това пюрирани. Ще ви трябва добър блендер и трябва да работите бързо, за да можете да ядете хубавия крем, докато има текстурата на меко сервиране. Можете да замразите пюрето, за да го консумирате по-късно. Просто го разстелете на тънко във вана за съхранение, така че да омекне равномерно, когато го извадите за сервиране.
Колкото по-студена е храната, толкова
по-трудно се усеща захарта, така че храните имат по-сладък вкус на стайна
температура, отколкото ако са замразени. Това е една от причините сладоледът да
има толкова много захар: Сервира се студен, така че се нуждае от повече захар,
за да има сладък вкус. Като цяло, нашият „сладолед“ ще има по-сладък и
кремообразен вкус, ако е леко замразен, вместо напълно замразен.
Домашен нискокалоричен шоколадов сладолед
Съставки:
- 30-40 мл прясно мляко
- 1/2 чаена лъжичка ванилия
- (300 г) нарязан банан, замразен
- (20 г) какао
Начин на Приготвяне:
За да приготвите бананите, нарежете ги на тънки филийки и ги разстелете върху покрита с хартия за печене тава, замразете, докато станат твърди, след което ги прехвърлете в торбичка с цип, докато стане време за употреба.
За хубав крем поставете бадемовото мляко и ванилията в мощен блендер, след това добавете банана и какаото. Смилайте докато сместа стане гладка, сервирайте веднага или прехвърлете във вана за съхранение и замразете до два дни.
Порция: 2
Размер на сервиране: 1/2 чаша
Хранителна стойност (на порция): Калории: 174;
Общи мазнини: 2g; Наситени мазнини: 0g; Мононенаситени мазнини: 0g; Холестерол:
0 mg; Натрий: 8 mg; Въглехидрати: 40g; Диетични фибри: 6g; Захар: 18g; Протеин:
4g
Остави коментар