Телешки протеин - ефекти и предимства от приема му
30 Aug
0

Телешки протеин - ефекти и предимства от приема му

Автор: BestpowerBG Прочита: 583

Телешки протеин - ефекти и предимства от приема му

Телешки протеин се предпочита да се приема от всеки втори бодибилдър, поради най-високото съдържание на важни за мускулите хранителни вещества, съдържащи се в него. Говорейки за чист и висококонцентриран протеин, не можем да не изтъкнем, че най-добър източник на такъв е говеждото месо. Добавките от тази група са отличен представител на белтъчини с произход телешко месо, които ще задоволят нуждите и изискванията на дори най-взискателните атлети.

Защо да се доверим на протеина от телешко месо?

Единствената причина да не заложите на чистия телешки белтък е ако режимът ви на хранене изключва месо и продукти с животински произход. В противен случай се лишавате от един много важен компонент за мускулната тъкан, без който не бихте могли да постигнете високи спортни резултати. Телешкото месо е известно като най-богат източник на белтъчини, като в допълнение, той е и най-добър доставчик на креатин монохидрат, който дава изключителна сила и експлозивност, а също и бърз растеж на скелетната мускулатура.

В телешкото се съдържат, макар и в по-малки дози ценните за мускулите аминокиселини аргинин алфакетоглутарат(AAKG), бета-аланин и л-цитрулин. То е и най-бедно на полиненаситени мастни киселини, спрямо други животински продукти, като млякото, например. Това го прави подходящ суплемент за спортисти, желаещи да поддържат оптимално телесно тегло и добро здраве на сърдечно съдовата система.

Това, което прави телешкия протеин предпочитан в спортните среди е неговата разтворимост. Разработен чрез процес на хидролизация, той е високоразтворим и бързо усвоим от стомаха. Много спортисти споделят, че предпочитат именно телешкия белтък, тъй като е по-лесно усвоим от гледна точка на храносмилането, по-рядко предизвиква подуване и тежест в коремната област, за разлика от суроватъчния протеин.

Високата концентрация на белтък в една доза от този продукт му позволява да задоволи нуждите на атлетите за много по-дълъг период от време. Наличието на креатин, също така позволява да се спести приемане на допълнителна добавка, която го съдържа. Отличните качества на тази група продукти позволяват да се използват преди и след тренировка, за да осигурят бърза храна за мускулите и още по-бързо възстановяване след физическа активност.


Ефекти и предимства на телешкия протеин:

Протеиновите пудри с произход телешко месо имат специфични особености и свойства, които заслужават нужното внимание. Макар и с по-слаб аминокиселинен профил от суроватъчните концентрати и изолати, телешкият протеин е отлично решение за всички активно спортуващи и желаещи да покачат мускулната си маса. Едно от безспорните предимства на телешкия протеин е пълното отсъствие на лактоза, а също така и много ниско съдържание на мазнини и въглехидрати. Телешкото месо по принцип е с много ниско съдържание на мазнини, а липсата на въглехидрати в него е доказана отдавна. Именно това прави протеиновите пудри от телешко месо предпочитани при спазване на режими за намаляване на телесното тегло. 

Телешките протеини са също така и с много висока бионаличност, което означава, че имат до 95% белтъчно съдържание в доза. Този процент е много близък до този на суроватъчните протеини, без да се предизвикват нежелани и неприятни странични ефекти, които могат да се забележат при голяма част потребители. Въпреки слабия си аминокиселинен профил, в телешкия протеин се съдържат важни за мускулния растеж и възстановяване аминокиселини, сред които: аланин, аргинин, цистеин, глицин, хистидин, лизин, метионин, фенилаланин, серин, пролин, триптофан, тирозин и верижно разклонените – левцин, изолевцин и валин.

Телешкия протеин е също и със много високо съдържание на фибри. Фибрите са важен хранителен компонент и имат особено важно значение за нормалната функция на стомаха и червата. Фибрите се грижат за добрата перисталика и намаляват значително усещането за глад особено при нискокаловитен хранителен прием.

Телешкият е богат на Витамини от група B. Витамините от група B са много важни за атлетите подложени на ежедневно физическо натоварване. В голяма част от продуктите те се съдържат по естествен начин, нов дрруга биват добавени от производителите с цел да се повишат хранителните свойства на даден продукт и съответно ползите от неговия прием.

Начин на приемане на телешкия протеин, и кога е най добре да се приема?

Като бързоусвоим продукт, качественият телешки протеин е най-добре да се приема сутрин и непосредствено след тренировка, за да се ускори доставката на белтъчини и аминокиселини, с която се предотвратяват катаболните процеси. Препоръчителната доза при протеина на е 30 гр. В зависимост от индивидуалните нужди и тренировъчната програма е препоръчително да не се превишава дневната доза от 3 дневни приема.

Ние от BestpowerBG ви препоръчваме PeptiBeef® на марката Extrifit хидролизиран протеин от говеждо месо - патентован изолат HYDROBEEF® 


Коментари
Напиши коментар

© Bestpower.BG 2017 - Всички права запазени