Царят на Креатините - Креатин Монохидрат
19 Jul
0

Царят на Креатините - Креатин Монохидрат

Автор: BestpowerBG Прочита: 216

Ефекти и предимства

Креатин монохидрат представлява една от най-популярните добавки, използвани от хора, които целят изграждане на чиста мускулна маса, увеличаване на ефективността и на силата.

Креатин монохидрат е царят на креатиновите добавки. Това е най-евтината форма на креатин, и е изследвана изчерпателно. Никоя друга нехормонална бодибилдинг или спортни хранителна добавка не може да се доближи до активността на креатин монохидрат. Креатин монохидрат е чист 88% креатин свързан с 12% вода.

Въпреки, че е един от най-научно изследваните спортни хранителни добавки, все още има дезинформация, която съществува в спортните зали и в интернет.


Какво представлява креатин монохидрат?

Креатин монохидрат е естествено вещество, което се превръща в креатин фосфат в тялото. Креатин фосфат помага да се направи едно вещество, наречено аденозин трифосфат (ATP). ATP осигурява енергия за мускулните контракции.

Тялото е в състояние да произведе определено количество креатин. Може да получите също креатин от някои храни като червено месо и мазна риба. Въпреки това, нивата на креатин в хранителни източници могат да бъдат намалени по време на процеса на готвене.

Креатин монохидрат е добавка, която съдържа много чиста форма на креатин и често се взема преди или след тренировка и с други добавки като суроватъчен протеин.

Кои храни са източници на креатин?

Въпреки, че креатин е естествено произведен в човешкото тяло от аминокиселини, като половината от всичкия съхранен креатин идва от храните, които ядем. Креатинът се намира основно в пресните меса. Говеждо, свинско месо, сьомга и риба тон са изключително богати на креатин, съдържащ 2 грама креатин на килограм месо. Херинга съдържа невероятни 3 до 4 грама креатин на килограм месо. 

Креатинът е много чувствителен на топлина. По време на готвене, голяма част от естествените нива на креатин в месото са унищожени.

Ефекти и предимства от приема на Креатин Монохидрат:

  • Изгражда чиста мускулна маса
  • Увеличава силата
  • По-добро и бързо възстановяване
  • Повече сила и мощност


Начин на приемане на Креатин Монохидрат:

Общата препоръчителна доза на креатин монохидрат е 3-5 грама дневно. Няма общ консенсус относно точно през кое време на деня да се вземе креатин. Много хора смесват креатин на прах с други добавки. Креатинът може да се смесва с топла вода (подобрява разтворимост), плодов сок или чай без кофеин. Важното е да се отбележи, че креатин монохидрат трябва да се приготвя, когато трябва да се пие. Препоръчително е да пиете доста вода, когато приемате креатин. Креатин изгражда мускулна тъкан като я зарежда с повече вода. Пиенето на по-малко количество вода от необходимото може да доведе до намалени ползи, или в някои случаи лека дехидратация.

Странични ефекти от приема на Креатин Монохидрат:

Единственото (най-често желано) странично действие, описано в научната литература, е възможното увеличаване на теглото с 1 до 10% в зависимост от индивида. То е резултат от задържането на вода в клетките и/или натрупването на мускулна маса.

Влошаването на нито една болест досега не е било приписвано на креатина. Креатинът се използва и в медицината, за да се намали разграждането на мускулите след хирургична интервенция и да се подобри сърдечната дейност и телесната производителност при пациенти със сърдечни проблеми.

Две научни изследвания доказаха, че допълнителното приемане на креатин намалява риска от проблеми на сърдечните съдове, подобрявайки кръвната картина. Креатин монохидрат е безвредна хранителна добавка, когато се приема в препоръчваните дози. Не забравяйте, че "по-малкото е повече", когато става въпрос за прием на креатин. Приемането на повече не означава, че ще работи по-добре. След като вашият ATP басейн е пълен, излишният креатин се отделя от тялото. Тъй като креатинът задържа вода от организма в мускулните клетки, много е важно да пиете достатъчно течности, когато го приемате.

Представяме Ви няколко варианти на Микронизиран Креатин Монохидрат, чрез които можете да постигнете вашите цели: 


Коментари
Напиши коментар

© Bestpower.BG 2017 - Всички права запазени